Mittwoch, 25. November 2009

Az élet mint út


Az Evangéliumban a Keleti Bölcseknek egy csillag volt az oka annak,hogy életüket megváltoztassák,kimozduljanak és útra keljenek.Ök megvalósitják a legszebb,a leg elevenebb lehetöséget ami nekünk embereknek adatott:útra kelni;egy útra melyet nem tudjuk hogy merre halad,egy cél felé haladni,amely megvan igérve,de mégse nem lehetünk teljesen bíztosak benne.Nem ilyen kalandból áll-e az ember egész élete?Egy jelre vakmeröen elindulni;egy jelre amelyiken elgondolkozunk,ami megmozgatt bennünket,új utakat kipróbálni,átgondolni.

Advent közelledik,már anyira ismerjük a Karácsonyi történetet,talán már semmi új nincs benne,vagy talán nem is akarunk valami ujat,mert jó nekünk az amit ismrünk,mire a nagy felhajtás...a keleti bölcsek utra keltek,nem tudták milyen lesz az út,de igéretet kaptak.Az élet is kalandból áll,nem látjuk a következö kanyart,de ez jó igy...ha tudjuk mi a cél,akkor mindegy ...szeretnék utra kelni...hogy meglássam a csillagot!

3 Kommentare:

iri hat gesagt…

Igen a karacsony ugyanaz,de a varakozas mindig mas,tele uj izgalommal friss orommel,turelmetlen erzesekkel

Gyöngyi hat gesagt…

Sajnálom, de a mai világban még a keresztyének között is megesik hogy csak "Kis Jézuskáról" beszélnek. Ha életünket valóban átengedjük szeretett Mennyei Atyánk kezébe és engedelmeskedünk Neki, Ő megjutalmaz és életünk csodálatos kalanddá válhat Vele. Ő nem ejt hibát, fogja kezünket, biztonságban vagyunk és ez csodálatos.

Sanyi hat gesagt…

Paruzia,Advent,Várakozás. Egy boldog és reménytelyes várakozási napokat,Hitünk betelyesedését kivánom.Jézus jön.